20402477 - PROFESSIONE ENOGASTRONOMO 3 (ULTERIORI ATTIVITÀ FORMATIVE-ART.10, COMMA 5 LETTERA D)

The aim of the course, through a series of seminars held by professionals and experts in the agri-food sector, is to make people understand the aspects of possible professional outlets
teacher profile | teaching materials

Programme

Experts in the Agri-food sector, accompanied by the responsible teacher, will hold seminars on various topics concerning food quality and doing business in the food.

03/10/2022 Mauro CASTELLI (Castelli Salumi) - Ruolo del Responsabile Qualità nelle aziende alimentari.
10/10/2022 PEDEVILLA SpA - La ristorazione collettiva: esploriamo la realtà di Pedevilla SpA società benefit
17/10/2022 Luciana SQUADRILLI (Author at Reporter Gourmet) - Marketing del gusto: la comunicazione enogastronomica fra competenze e opportunità
24/10/2022 Massimo SACCO (Manager ristorazione) - I manager della ristorazione.
07/11/2022 Domenico CASALENO (Posizionamento strategico MKT) - Il valore del Brand: come differenziarsi attraverso il Brand Positioning
14/11/2022 Dario FOCIANI (Faro Caffè Speciality) - Il caffè è una pianta, il caffè è cibo, il caffè è cultura
28/11/2022 Giovanni PROCACCINO (Esperto Modelli Integrativi) - Tracciabilità e sostenibilità delle filiere agroalimentari. Nuove sfide dell’Open Innovation
05/12/2022 Kaba CORAPI (Personal chef) - L’identità in cucina e nella ristorazione: valore differenziante e vantaggio competitivo
12/12/2022 Carlo De PAOLIS (Direttore Commerciale e Project Manager) - Format F&B: cosa sono e da cosa si compongono
15/12/2022 Paolo CUCCIA (Presidente Gambero Rosso) - La filiera agroalimentare in Italia
19/12/2022 Giovanni TERRACINA (Le bon ton Catering Kosher) - Catering di qualità e le Religioni nel piatto
09/01/2023 Dario PAESANO (Direttore Formazione del Gambero Rosso) - Le professioni del food & wine

Core Documentation

no one

Reference Bibliography

no

Type of delivery of the course

The course consits in lectures Idoneity will be conferred to students that will attend at least 10 lectures

Attendance

Attendance is attested by the answers to the questions submitted by the speakers

Type of evaluation

At the end of each seminar students will make a written test (2-3 open questions)