20402476 - PROFESSIONE ENOGASTRONOMO 2 (ULTERIORI ATTIVITÀ FORMATIVE-ART.10, COMMA 5 LETTERA D)

The aim of the course, through a series of seminars held by professionals and experts in the agri-food sector, is to make people understand the aspects of possible professional outlets
teacher profile | teaching materials

Programme

Agri-food sector conventions, completed by responsible teachers, special seminars on various topics that regulate the quality of food and doing business in the food sector:

01/03 Carlo Dugo Presentazione del corso e dei docenti
08/03 Angela Iantosca/N.Afragola Case study: Ruolo e responsabilità degli uffici stampa nel campo enogastronomico
15/03 Diego Cortes Social media e enogastronomia
22/03 Nicola di Noia Sostenibilità economico-ambientale nella coltivazione dell'olio e nella lotta alla Xylella
29/03 Tullio Galassini I vini laziali - Roma Doc
05/04 Carlo Dugo La filiera del vino: descrizione generale del settore e opportunità
26/04 Raffaele Lenzi Creatività e ricerca, la testimonianza di un interprete della cucina contemporanea.
03/05 Fabio Campoli Case History “Azioni Gastronomiche”: dove la cucina è «oltre»
10/05 Paola Bogataj L'evoluzione del fast food: la qualità e la sicurezza degli alimenti
24/05 Carlo Dutto Il settore dei distillati e nuove tendenze dei mercati
31/05 Sante Laviola Metereologia, agricoltura di precisione e ricerca scientifica
07/06 Francesca Campi L'esperienza post-laurea in Scienze enogastronomiche

Core Documentation

PPT presentation provided by the theachers


Type of delivery of the course

The course consits in lectures

Attendance

Idoneity will be conferred to students that will attend at least 20 lectures

Type of evaluation

At the end of each seminar students will make a written test (2-3 open questions)